Kombucha is in de basis thee. De naam van het drankje klinkt bijzonder in de oren, maar de inhoud is pas écht speciaal. Het is namelijk niet het soort thee dat je gewend bent, maar deze variant is gefermenteerd. Net als bij brood, zuurkool en verschillende alcoholische dranken helpen de bacteriën om een heerlijk product te maken.

Onsterfelijke gezondheidselixir

Kombucha wordt natuurlijk gedronken als een dorstlesser. Daarnaast zou het een hele waslijst aan positieve effecten op je gezondheid hebben. De eeuwenoude drank staat in China zelfs bekend als “het onsterfelijke gezondheidselixer”. De bacteriën in de gefermenteerde thee zouden volgens de makers je immuunsysteem ondersteunen. Of het je ook onsterfelijk maakt, daar valt natuurlijk over te twisten.

Proeven?

De kombucha van The GUtsy Captain is al meerdere keren in de prijzen gevallen bij 'The Aurora International Taste Challenge'. Als je nieuwsgierig bent geworden dan hebben we goed nieuws! The GUTsy Captain verkoopt hun kombucha in de grote supermarkten en meerdere webshops. Naast het originele recept hebben ze nog 5 andere smaken die je kan uitproberen. Benieuwd naar welke dat zijn? 

Bekijk hier de verschillende smaken kombucha 

Hier kan je ze kopen