Dat goede kazen niet enkel afkomstig zijn uit kaaslanden Italië, Frankrijk of Nederland, laat kaasmakerij Rogue Creamery uit Amerika zien. Hun winnende blauwe kaas, de Rogue River Blue, wordt in de herfst gemaakt van biologische koemelk. Dit, omdat de melk dat op zijn best is. 

De kaas wordt met de hand verpakt in door perenlikeur doordrenkte wijnbladeren van een naburige wijngaard: Cowhorn Wines. Hierna rijpt de ingepakte kaas 11 maanden in grotten. De blauwe nerven bezitten hierna een hint van hazelnoot en fruit terwijl de kaas lichtjes kristalliseert tijdens het rijpingsproces. Op de onderstaande foto zie je het eindresultaat.

 

Waar te koop?

Sinds de kaas er met de hoofdprijs vandoor ging, is de verkoop met 500% gestegen. Ondertussen is de De Rogue River Blue online uitverkocht. Mocht je hem toch willen proberen kun je je nu inschrijven op de website voor de pre-sale van de 2020 kazen. Of misschien heb je geluk en heeft jouw kaasboer nog een stuk liggen. 

Goedkoop is de kaas overigens niet. Je betaalde voor de kazen uit 2019 zo'n 40 dollar per 300 gram. Maar goed, dan heb je wel 's werelds beste kaas op je kaasplank liggen.