De winnaar

De winnaar die zich één jaar lang Ijssalon van het Jaar mag noemen is IJssalon IJsie Prima in Callantsoog, Noord-Holland. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit is werkelijk een kroon op ons werk'', zeggen broers Ties en Kees Jr. Baars. De broers runnen samen met hun ouders het familiebedrijf dat al 3 generaties ambachtelijk schepijs maakt.

Échte smaken

Wat het ijs zo lekker maakt? “Wij gaan voor échte smaken die we bereiden we op basis van de beste ingrediënten, die we met veel zorg uitzoeken. We maken alles zelf zodat we optimaal met smaak en smaak combinaties kunnen experimenteren'', aldus Kees Jr. 

De hazelnoten komen uit Piemonte, het verse fruit van de groenteboer en aardbeien van een lokale kweker. ,,We kiezen voor vers fruit van de groenteboer, en kopen aardbeien in bij de lokale aardbeienkweker. Soms hebben we bijvoorbeeld even geen watermeloenen-ijs, omdat er op dat moment geen mooie meloenen zijn. Dat is ambacht.''