Pumpkin spice espresso martini

Afgelopen zomer was de espresso martini niet weg te denken op de zonovergoten terrassen. De welbekende cocktail wordt gemaakt met espresso, vodka, en koffielikeur. Naast deze standaard-mix kan je ook heel goed variëren met verschillende smaken. Denk bijvoorbeeld aan een pumpkin spice espresso martini.

Pumpkin spice is een kruidenmengsel vol warme smaken als pompoen en kaneel. Je zal het waarschijnlijk kennen van de lattes en herfst-koffies van de grotere koffieketens. Wanneer je pumpkinspice-siroop toevoegt aan het basis-recept van je espresso martini, wordt de herfst pas echt een feestje. Gauw aan de slag dus!

Wat heb je nodig?

(Voor één cocktail)

- 15 ml vodka 
- 30 ml espresso 
- 20 ml koffielikeur
- 15 ml pumpkin-spicesiroop (deze kan je zelf maken of kant-en-klaar kopen)
- Pumpkin-spicepoeder
- Espressoboontjes
- Ijsblokjes
- Cocktailshaker
- Martini-glas

Zelf pumpkin-spicesiroop maken? Dit heb je nodig

- 90 g bruine basterdsuiker
- 120 ml water
- 60 ml pompoenpuree 
- 1 theelepel pumpkin spice

Bereidingswijze

Zet een espresso. Voeg daarna de vodka, espresso, koffielikeur en pumpkin-spicesiroop toe aan je cocktailshaker. Vul vervolgens de shaker tot driekwart met ijsblokjes. Doe de deksel op de shaker en schud het goed door. Schud de shaker net zolang totdat je handen ijskoud aanvoelen. Giet dan voorzichtig de cocktail zonder het ijs in de martini-glazen. Garneer de pumpkin spice espresso martini met pumpkin-spicepoeder en espressoboontjes.

Wil je ook de siroop zelf maken?
Voeg eerst alle ingrediënten voor de siroop toe aan een steelpan en roer het door met een garde. Zet vervolgens de pan op middelhoog vuur tot het mengsel begint te koken. Zet dan het vuur laag en verwarm het nog 10 minuten door. Schenk de siroop in een pot of flesje en laat het afkoelen.

Wil je stap-voor-stap zien hoe je deze cocktail maakt? Bekijk dan de video: