Er kan tegenwoordig geen bord meer op tafel komen en er wordt een foto van gemaakt. Deze is niet voor de persoonlijke collectie, maar wordt per direct gedeeld op Instagram. Wij kunnen urenlang scrollen tussen de mooiste foto's van de meest lekkere gerechten. Of je nou wel of geen Instagram hebt: het is altijd leuk om te weten wat op dit moment razend populair is op het platform. Daarom delen wij hier de door meest opgevallen food-items van Instagram.
Deze gerechten zijn ontzettend populair op Instagram

Dit zijn de trending food-items op Instagram:
Souffle pancakes
Deze Japanse pannenkoek is wel even andere (pannen)koek! Ze zijn kleiner en een heel stuk dikker dan wij hier in Nederland gewend zijn. Vaak worden ze opgestapeld tot een mooi torentje en geserveerd met allerlei verschillende toppings. Lekker fluffy ;)

Polentafriet
Of je het nou friet of patat noemt, deze jongens zijn in ieder geval niet gemaakt van aardappels. Ze zijn namelijk gemaakt van polenta, wat fijn maismeel is. Wanneer je dit kookt en indikt op een plaat kun je er kaarsrechte 'frieten' van snijden en deze frituren of krokant bakken in de oven. Probeer ze eens met Parmezaanse kaas.

Cheesy Korean corn dogs
Van gesmolten kaas gaat menig hart sneller kloppen. Ook op Instagram zijn de cheese strings onwijs populair. Geïnspireerd op de Amerikaanse corn dog, een gefrituurd broodje hotdog, is de Korean corn dog in populariteit aan het stijgen. Anders dan zijn voorganger is deze variant krokant aan de buitenkant en gevuld met gesmolten kaas. Soms met een beetje suiker erop voor een balans tussen zoet en hartig.

Hartige havermout
We kunnen het begrijpen dat je bij het woord havermout flashbacks krijgt naar het met-lange-tanden-aan-de-ontbijttafel-zitten. Geloof het of niet maar dit ingrediënt is in opkomst op Instagram. Niet als grauwe pap, maar als een hartig gerecht. Denk er dan Parmezaanse kaas en een gebakken eitje bij. Dat is zeker het proberen waard.

Japanse cheesecake
Als deze cheesecake je bekend voorkomt, dan kan je zeker gelijk hebben. In het programma Miljuschka in Japan, heeft zij van deze kanjer mogen proeven. Waar een gewone cheesecake best wel compact kan zijn, is de Japanse versie een stuk lichter en luchtiger van structuur. Leuk om te weten: als je er een beetje mee schudt, trilt de taart gezellig mee!

Koningskrab
Het had geen verrassing geweest als deze gigantische krab, reuzenkrab had geheten. Dit 'beestje' kan namelijk een spanwijdte bereiken van 2 meter. Onderhand is men erachter dat het schaaldier een ware delicatesse is. Het vlees is zo sappig dat het vaak regelrecht uit de schaal wordt gegeten.

Ook interessant
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?