Dit zijn de trending food-items op Instagram:

Souffle pancakes

Deze Japanse pannenkoek is wel even andere (pannen)koek! Ze zijn kleiner en een heel stuk dikker dan wij hier in Nederland gewend zijn. Vaak worden ze opgestapeld tot een mooi torentje en geserveerd met allerlei verschillende toppings. Lekker fluffy ;)

Miniatuur

Polentafriet

Of je het nou friet of patat noemt, deze jongens zijn in ieder geval niet gemaakt van aardappels. Ze zijn namelijk gemaakt van polenta, wat fijn maismeel is. Wanneer je dit kookt en indikt op een plaat kun je er kaarsrechte 'frieten' van snijden en deze frituren of krokant bakken in de oven. Probeer ze eens met Parmezaanse kaas.

Miniatuur
Bekijk hier onze versie van polentafriet:
Polenta bites

Cheesy Korean corn dogs

Van gesmolten kaas gaat menig hart sneller kloppen. Ook op Instagram zijn de cheese strings onwijs populair. Geïnspireerd op de Amerikaanse corn dog, een gefrituurd broodje hotdog, is de Korean corn dog in populariteit aan het stijgen. Anders dan zijn voorganger is deze variant krokant aan de buitenkant en gevuld met gesmolten kaas. Soms met een beetje suiker erop voor een balans tussen zoet en hartig.

Miniatuur

Hartige havermout

We kunnen het begrijpen dat je bij het woord havermout flashbacks krijgt naar het met-lange-tanden-aan-de-ontbijttafel-zitten. Geloof het of niet maar dit ingrediënt is in opkomst op Instagram. Niet als grauwe pap, maar als een hartig gerecht. Denk er dan Parmezaanse kaas en een gebakken eitje bij. Dat is zeker het proberen waard. 

Miniatuur

Japanse cheesecake 

Als deze cheesecake je bekend voorkomt, dan kan je zeker gelijk hebben. In het programma Miljuschka in Japan, heeft zij van deze kanjer mogen proeven. Waar een gewone cheesecake best wel compact kan zijn, is de Japanse versie een stuk lichter en luchtiger van structuur. Leuk om te weten: als je er een beetje mee schudt, trilt de taart gezellig mee!

Miniatuur

Koningskrab

Het had geen verrassing geweest als deze gigantische krab, reuzenkrab had geheten. Dit 'beestje' kan namelijk een spanwijdte bereiken van 2 meter. Onderhand is men erachter dat het schaaldier een ware delicatesse is. Het vlees is zo sappig dat het vaak regelrecht uit de schaal wordt gegeten. 

Miniatuur
Lekker om te proberen:
Mac & cheese met krab