Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Singles kunnen zich online inschrijven bij Bram Ladage, een frietzaak met dertig vestigingen en vooral in de regio Rotterdam bekend. ,,We stellen een aantal vragen’’, zegt Esli van Ammers, woordvoerder van Bram Ladage. ,,Te beginnen bij je leeftijd, geslacht en geslachtsvoorkeur. Daarnaast zijn we benieuwd naar je interesses en met name je snackvoorkeuren. Vervolgens doen wij het koppelwerk. Van alle inschrijvingen matchen wij acht koppels die op Valentijnsdag in Rotterdam met elkaar op date gaan.’’ 

Snackdate 

De frietzaak heeft een ruimte gereserveerd waar de acht koppels tegenover elkaar plaatsnemen. ,,Ze worden ontvangen door hosts die een drankje aanbieden en ze geruststellen’’, zegt Van Ammers. ,,Op dat moment hebben de gekoppelde mensen elkaar nog niet gezien. Ze worden van elkaar gescheiden door een doek. Als het doek valt begint de date en kunnen de koppels elkaar beter leren kennen onder het genot van hun favoriete friet en snacks. Als ze elkaar allebei nog een keer willen zien krijgen ze een waardebon van 5 euro voor een nieuwe snackdate.  

Bij écht succes, dat wil zeggen: als de date uitgroeit tot een relatie en het stel binnen vijf jaar trouwt, betaalt de franchiseformule het huwelijk. Daar zit wel een limiet op. Het stel krijgt tot 5000 euro vergoed.

Succes

Op dit moment hebben zich 55 mensen ingeschreven, maar de frietzaak verwacht nog veel meer animo. Er zijn geen professionele matchmakers betrokken bij het koppelwerk. Dat doet de snackkraam zelf. ,,We hebben inmiddels genoeg liefdes zien ontstaan voor onze frietzaken. Dus we denken genoeg ervaring te hebben. Bovenal is deze actie voor mensen die van humor houden. Hoe leuk is het als je gematcht wordt aan iemand met dezelfde interesses, die ook nog eens van hetzelfde frietje met snacks houdt? Wij geloven dat liefde door de maag gaat. 

Mocht er onnoemelijk veel animo zijn, dan organiseert de frietzaak twee rondes met acht koppels. Je kunt je tot Valentijnsdag inschrijven.