De manier waarop we kookinspiratie opdeden is niet veel veranderd. Als grootse inspiratiebron wordt er gewezen naar tv, blogs, kookboeken en -magazines. De grootste verandering volgens C.Journey is dat we alternatieven zijn gaan zoeken voor koolhydraatrijke producten. 82% van de ondervraagden gaf aan vaker aardappels, rijst en pasta te vervangen.

Alternatieven

Reden hiervoor is dat we meer tijd hebben om eten te bereiden, er geen mogelijkheid is om uiteten te gaan en we meer tijd hebben om over ons avondmaal na te denken. De vervangen aardappel, rijst en pasta voor onderstaande ingrediënten - veelal afkomstig van het versvak uit de supermarkt:

* Bloemkoolrijst 72.22%
* Groentwraps (wraps deels gemaakt van groente, gaat niet om de vulling) 50.00%
* Broccolirijst 46.53%
* Courgetti 46.53%
* Groente pizzabodems (bodems deels gemaakt van groente, gaat niet om de topping) 42.36%
* Pompoenlasagnebladen 21.53%
* Linzenpasta 19.44%
* Kikkererwtenpasta 14.58%
* Linzen & Wortelrijst 12.50%
* Koolraaptagliatelle 12.50%
* Erwten & Courgetterijst 10.42%
* Linzen & Wortelpasta 6.25%

Hogere kosten

Van de 18% van de ondervraagden die aangaf níet mee te doen met deze trend geeft 88% aan dit wel eens te willen proberen. Als grootste beren op de weg zien zij geen inspiratie tot koken met bovenstaande alternatieven, de hogere kosten van de ingrediënten, het aanbod en geen zin of tijd om te experimenteren.