Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Stappenmenu

''The Carpaccio Chop is een nieuw concept, vergelijkbaar met wat je al ziet in Amerika dat mensen met behulp van een stappenmenu hun eigen gerecht kunnen samenstellen. Je kunt in ons geval kiezen uit verschillende salades, dressings, kaasjes en andere toppings die je carpaccio kunnen afmaken’’, zegt mede-oprichter Peter van den Wildenberg, eerder actief in de schoenenbusiness. 

''Je ziet in Amsterdam ook speciale horecazaken die bijvoorbeeld alleen gerechten met avocado verkopen. Wij doen ook zoiets, alleen dan met carpaccio,’’ zegt Van den Wildenberg. In Tilburg opende eerder dit jaar ook de Carpacciobar. ''Carpaccio bestaat al heel lang, en je kunt er heel veel mee doen. Wij hebben standaard vlees, vis en vegetarische carpaccio op het menu staan.’’

Lees ook: Frikandel-liefhebbers opgelet: cafetaria komt met nieuwe snack > 

Take-away 

Het concept van The Carpaccio Chop is vooral ingericht op take-away. ''We zijn druk bezig geweest met het ontwikkelen van eigen verpakkingen en bestek en dergelijke. De take-awaymarkt staat in Nederland nog redelijk in de kinderschoenen. Mensen geven minder prioriteit aan koken en boodschappen doen. Als zij iets thuis laten bezorgen, willen ze ook dat het lekker is. Het uiteindelijke plan is om op nog veel meer plekken in Nederland carpaccio te gaan bezorgen.’’

Concrete plannen liggen er nog niet. 

Lees ook: Met deze trucs proberen all-you-can-eat-restaurants meer geld aan je te verdienen >