Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Categorie salades 

Hij moet nog op de nieuwe menukaart verschijnen maar hij is al te krijgen: anderhalve frikandel, flinterdun gesneden, met mayo-curry saus, tomaat, komkommer en andere ingrediënten. "Hij valt onder de salades’’, vertelt eigenaar Nina Visser van 't Huus 2.0.

De frikandelcarpaccio in de maak. © Herman Stöver

Het ontstaan 

Wie met het idee kwam, weet ze niet meer. "Erg, hè? We hebben wel vaker met zijn allen overleg om nieuwe dingen te verzinnen. Het idee voor de frikandelcarpaccio bedachten we in de zomer. Toen hebben we ook die foto gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben we hem op Facebook gezet en in het weekeinde al gelijk de eerste exemplaren verkocht." De frikandelcarpaccio kost 5,75 euro en kan voor de liefhebber ook met een ander sausje bereid worden. 

Jeanine en Angelique maken komende maandag een frikandelcarpaccio in de zaak: Jeanine: "We vinden het leuk om allerlei nieuwe dingen uit te proberen. Sommige schotels slaan aan, anderen niet. Ons publiek vindt het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen.’’

Hier vind je het recept om zelf frikandellen te maken >

Frietje softijs

De zaak scoorde twee jaar geleden al een hit met een frietje softijs die vooral onder jongeren goed aansloeg. Nina Visser: "Vaak vragen klanten om iets anders of iets aparts. Dan doet deze combinatie het goed, dan dagen ze elkaar ook uit om het te proberen." Het idee kwam toen van een medewerkster die wist van iemand uit Zweden, dat ze daar friet met roomijs eten. 

Het frietje softijs staat overigens ook nog steeds op de menukaart. "Dat was onze topper uit 2016 en zo staat hij ook op de kaart. Die wordt niet zo heel veel meer verkocht, maar we maken hem nog steeds als klanten dat willen.’’

 

Geen genoeg gekregen van deze creatie? In dit pannenkoekenhuis eet je frikandellen-soep