Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Rijen dik

De Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice en Noodle is te vinden in de grootste open voedselhal van Singapore. Het eenvoudige eettentje trekt iedere dag zoveel klanten dat er standaard een lange rij staat in de hal. Deze zijn inmiddels een attractie op zich geworden. Op het eerste oog is er niet veel bijzonders te zien aan het voedselstalletje. Knapperig gebakken kippen in rijen aan haken, precies als bij duizenden eettentjes in honderden landen. 

Toch is het tentje waar mensen uren voor in de rij willen staan anders dan anders. De beroemde Michelin-gids kwam namelijk langs en waardeerde de gebakken Kantonese kippetjes met een ster en de korte, maar krachtige aanbeveling: 'een zeer goed restaurant in zijn categorie'. Het mooiste element moet dan nog komen. De klant heeft al een bord kip met saus en rijst voor twee dollar, minder dan de helft van de prijs van een Big Mac.