Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne

Nieuws
Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne

Jaarlijks belandt in Nederland zo’n 50 kilo aan voedsel (kliekjes en goed eetbaar voedsel) per persoon in de prullenbak. Dat is ieder jaar 150 euro aan voedsel en totaal tussen de 1,7 en 2,6 miljard kilo aan voedsel in Nederland. Dinsdagochtend 10 februari heeft de onafhankelijke Stichting Ideële Reclame (SIRE) een grootse campagne gelanceerd om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Verschillende media, het Voedingscentrum, tv-chefs en de staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma waren hierbij aanwezig.

Terwijl de zaal volstroomt, legt Meesterkok Angélique Schmeinck de laatste hand aan een van haar kliekjes-gerechten: soep van knolselderij, broccoli en bleekselderij met rauw geraspte broccoli. Ze wordt begroet door een goede vriend en televisiechef Ramon Beuk, die de lancering presenteert.

Food waste op de kabinetsagenda
Staatssecretaris Sharon Dijksma was aanwezig om de aftrap voor de campagne te geven. Verschillende initiatieven over voedsel worden al ondersteund door het kabinet en de staatssecretaris wil graag benadrukken hoe belangrijk het thema is voor het kabinet. “Deze campagne is broodnodig! Wij, de consumenten, gooien een deel van de wereld weg, zonder dat we erbij stilstaan. Ik hoor bij de 7 op de 10 mensen die bereid is iets aan voedselverspilling te doen en ik ben optimistisch dat deze campagne bijdraagt aan oplossingen en gedragsveranderingen.” Dijksma vertelt ook dat de houdbaarheidsdatum, een kwaliteitsgarantie voor producten, onder de loep ligt bij het kabinet.

Ontmoeting tussen Angélique Schmeinck en staatssecretaris Sharon Dijksma
Angélique Schmeinck kreeg voor de presentatie de gelegenheid om even met de staatssecretaris te praten over het belang van dit onderwerp. Sharon Dijksma steekt meteen van wal over haar gewoontes thuis om voedsel te recyclen. Ondertussen bakt Angélique van restjes kaas en wat bloem flinterdunne kaaswafeltjes, lekker voor bij de piperade (een soort tomatentapenade).

Bekijk de video van de ontmoeting tussen Angélique Schmeinck en Sharon Dijksma: 



Encyclopedie Kliekipedia
De campagne trapt af met het lanceren van de speciaal ontwikkelde website Kliekipedia, een website waar je handige tips en recepten van bekende Nederlanders en van je buurman of –vrouw vindt om restjes te verwerken. Ook zie en hoor je vanaf nu reclamespots op tv en op de radio waarin onder andere de chefs van 24Kitchen, supermarkten en grote bedrijven het verhaal over voedselverspilling vertellen.

Aandacht voor voedselverspilling met SIRE campagne

Ook interessant

  • Oesterzwamburgers met jalapeños

    Deze oesterzwamburgers met jalapeños zijn lekker crispy, spicy en helemaal vegetarisch. Perfect voor wie zin heeft in een snelle, smaakvolle burger met een spicy twist.

    voorbereidingstijd 15 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Bibi Loomans
    Bibi horizontaal

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Geroosterde paprikasoep met tomaten

    Van deze geroosterde paprikasoep zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

    voorbereidingstijd 45 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Ouderwetse erwtensoep

    Erwtensoep is zo'n heerlijk oer-Hollands recept. Je eet 'm  als lekkere opwarmer tijdens de koude winterdagen.

    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 180 min
    average score: 2,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  2. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  3. Hier moet je eten in Graz
  4. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  5. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  6. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  7. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  8. Hugo ontdekt de Ierse dans
  9. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  10. Zo leef je authentiek in Dingle
  11. Zo leef je als een echte Dubliner
  12. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  13. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  14. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  15. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  16. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  17. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  18. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  19. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  20. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 14:05 - 14:40
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  2. 14:40 - 14:55
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  3. 14:55 - 15:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  4. 15:25 - 16:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  5. 16:00 - 16:35
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  6. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  7. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  8. 17:25 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  9. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  10. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  11. 19:00 - 20:00
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  12. 20:00 - 21:00
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  13. 21:00 - 22:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  14. 22:00 - 22:30
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  15. 22:30 - 23:00
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  16. 23:00 - 23:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  17. 23:25 - 23:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  18. 23:55 - 00:25
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  19. 00:25 - 01:30
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  20. 01:30 - 02:25
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  21. 02:25 - 03:10
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  22. 03:10 - 03:35
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  23. 03:35 - 04:00
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  24. 04:00 - 04:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  25. 04:25 - 04:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  26. 04:50 - 05:20
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  27. 05:20 - 05:35
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  28. 05:35 - 05:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  29. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  30. 06:00 - 06:35
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  31. 06:35 - 07:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  32. 07:00 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  33. 16:45 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  34. 17:00 - 17:20
    De Brigade
    (Nu op tv)
  35. 17:20 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  36. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  37. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  38. 19:00 - 19:55
    Jamie's Super Food
    (Nu op tv)
  39. 19:55 - 21:00
    Jamie & Jimmy's Food Fight Club
    (Nu op tv)
  40. 21:00 - 22:00
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  41. 22:00 - 22:35
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  42. 22:35 - 23:10
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  43. 23:10 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  44. 23:30 - 00:00
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C