Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Komkommer Watergehalte: 96,7 procent
Deze zomerse groente, die het meeste water bevat van allemaal, is perfect om toe te voegen aan je salade of te serveren met wat hummus.

IJsbergsla Watergehalte: 95,6 procent
Gezondheidsdeskundigen raden vaak aan om meer donkere bladgroenten zoals spinazie of Romeinse sla te eten, die veel vezels en voedingsstoffen zoals foliumzuur en vitamine K bevatten, maar qua watergehalte scoort ijsbergsla het hoogst. Voeg dus gerust enkele bladeren toe aan je salade als de temperatuur begint te stijgen.

Selderij Watergehalte: 95,4 procent
De legende dat selderij negatieve calorieën bevat, is niet helemaal waar, maar net zoals alle voeding met een hoog watergehalte bevat selderij heel weinig calorieën en veel vezels.

Radijzen Watergehalte: 95,3 procent
Met hun pittig-zoete smaak zijn radijzen een absolute must in al je zomerse salades. Bovendien zijn ze niet alleen hoog in watergehalte, maar zitten ze ook boordevol antioxidanten.

Tomaten Watergehalte: 94,5 procent
Tomaten smaken heerlijk in al je salades, tussen een broodje of bij andere gerechten. Vrienden op bezoek? Maak dan een lekkere appetizer met snoeptomaatjes, blaadjes basilicum en bolletjes mozzarella.

Groene paprika’s Watergehalte: 93,9 procent
Alle paprika’s hebben een hoog watergehalte, maar de groene bevatten nog net iets meer water dan hun gele en rode tegenhangers.

Bloemkool Watergehalte: 92,1 procent
Misschien een beetje onverwacht maar ook bloemkool zit naast zijn vele vitamines ook boordevol water.

Watermeloen Watergehalte: 91,5 procent
Minder verrassend, maar watermeloen mocht niet ontbreken in het lijstje. Met een watergehalte van 91,5 procent meteen ook goed voor de meest hydraterende fruitsoort.

Spinazie Watergehalte: 91,4 procent
Spinazie is niet alleen hoog in watergehalte, maar ook rijk aan tal van vitamines en mineralen. Kortom, een absolute topper om toe te voegen aan je voedingspatroon.

Stervrucht Watergehalte: 91,4 procent
Deze tropische fruitsoort, ook wel bekend als carambole, heeft een sappige textuur die lijkt op die van een ananas. De opvallende vorm oogt mooi in een fruitsalade of als garnering bij een cocktail.

Aardbeien Watergehalte: 91 procent
Aardbeien zijn niet alleen hét ideale tussendoortje om je te hydrateren, maar ook heerlijk als zoete toets bij je yoghurt of in een smoothie.

Broccoli Watergehalte: 90,7 procent
Net zoals zijn broertje bloemkool zit rauwe broccoli tjokvol water en voegt hij wat extra ‘bijt’ toe aan je salade.

Pompelmoes Watergehalte: 90,5 procent
Een heerlijke fruitsoort. Let alleen wel op als je medicatie neemt. Die combinatie kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid zoals acuut nierfalen, ademhalingsfalen, maag- en darmbloedingen, niertoxiteit en zelfs tot de dood.

Babywortels Watergehalte: 90,4 procent
Babywortels zouden uit nog net iets meer water bestaan dan grote wortels. Bovendien zijn ze superhandig om mee te nemen en heerlijk bij wat hummus of guacamole.

Cantaloupe Watergehalte: 90,2 procent
Deze sappige meloensoort is erg laag in calorieën en heeft een grote voedingswaarde. Zo bevat een kwart slechts 50 calorieën, maar levert hij je wel 100 procent van je dagelijkse hoeveelheid vitamine A en C.