Nieuws

Waarom je de draadjes van een banaan juist wel moet eten

De draadjes van een banaan belanden vaak in de prullenbak, maar deze sliertjes kun je met een gerust hart eten, aangezien ze juist goed voor de gezondheid zijn. 

Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Voedingsstoffen 

De draadjes zijn verantwoordelijk voor het vervoer van voedingsstoffen en water in de vrucht. Ze zitten daarom ook boordevol kalium, vezels, vitamine A en vitamine B6. Deze blijven aanwezig, zelfs als de banaan geplukt is.

Rijpheid

Daarnaast vertellen de draadjes je ook of de banaan rijp genoeg is om te eten. Indien de voedingsstoffen niet gelijkmatig door het fruit zijn verdeeld, dan blijven de draadjes strakker zitten. Dit betekent dat de banaan nog niet rijp is. Als de draadjes gemakkelijk verwijderd kunnen worden wil dit juist zeggen dat de banaan rijp is.

Zelf aan de slag met banaan? Hier vind je lekkere recepten.