Nieuws

Dit deel van je ananas gooi je vaak weg, maar is eigenlijk heel goed voor je

Een verse ananas blijft lekkerder dan een ananas uit blik of de voorgesneden variant. Het enige nadeel is dat er veel werk in zit om een ananas eet klaar te maken, het voordeel is dat je het meest gezond deel van de ananas hierbij wel kunt bewaren.

De harde huid kun je gewoon eraf snijden en weggooien, maar je doet er goed aan om de kern, ook wel ananashart genoemd, wel te bewaren. Deze kern is namelijk een goed bron van bromelaïne, wat regelmatig als voedingssupplement wordt voorgeschreven vanwege de mogelijk bijzondere eigenschappen.

Lees ook: Interessant: dit is waarom bananen geel zijn

Advies van een arts

Zo zou bromelaïne onder andere eiwitvertering bevorderen, de spijsvertering stimuleren en vochtafdrijvend en ontstekingsremmend werken. Er wordt tevens beweerd dat bromelaïne kanker bestrijdt en maag-darmproblemen verhelpt. Deze beweringen worden echter niet ondersteund door wetenschappelijke bevindingen, laat je bij deze problemen daarom adviseren door een arts.