De Smaak van de Wadden

Zilt is de kenmerkende smaak van dit gebied. Vis en zeevruchten zijn het meest vanzelfsprekende ingrediënt en worden op duurzame wijze uit de Waddenzee gehaald. Voor de landbouw slaan de boeren en natuurbeheerders de handen ineen. De vruchtbare delta's zijn perfect om te experimenteren met zilte teelt en zijn daarmee een voorbeeld voor de rest van de wereld voor de landbouw van de toekomst. Ook grazers als koeien en schapen zijn kenmerkend voor het gebied. Het vlees vind je bij gespecialiseerde slagers. Maar het is ook zeker de moeite waard om een schapenkaasje te halen bij één van de vele boerderijwinkels.

Miniatuur

Proef de Wadden

Zelf de Smaak van de Wadden proeven? Dat kan! Wij geven een weekend naar de Wadden weg waarbij je twee nachten logeert in een leuke Bed and Breakfast aan de kust van Werelderfgoed Waddenzee. Proef de smaken die het wad te bieden heeft bij één van de fijne restaurants. Ga overdag het wad op lopend met een gids of de zee op onder begeleiding van een visser.

Ik wil kans maken op een weekend naar de Wadden >