De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hutspot met gerookte makreel & snelle hollandaise saus

Schil de aardappels en snijd deze in stukken van circa 2 centimeter. Schil de wortel en snijd deze ook in stukken van circa 2 centimeter. Pel de uien en snijd deze op hetzelfde formaat als de aardappels en wortels. Voeg de aardappels in de pan, zet onder water, voeg wat zout toe en leg het laurierblaadje erop.

30 min kooktijd
Hutspot met gerookte makreel & snelle hollandaise saus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

De hutspot:

Schil de aardappels en snijd deze in stukken van circa 2 centimeter.

Schil de wortel en snijd deze ook in stukken van circa 2 centimeter

Pel de uien en snijd deze op hetzelfde formaat als de aardappels en wortels.

Voeg de aardappels in de pan, zet onder water, voeg wat zout toe en leg het laurierblaadje erop.

Voeg vervolgens de ui en daarna de wortel toe. Meng dit niet door elkaar!

Zet de pan op hoog vuur een plaats de deksel erop. Kook in circa 20 minuten gaar.

Snelle soja-Hollandaise saus:

Verwarm op laag vuur een pan met een klein laagje water erin waar een kom precies in past, de kom mag het water niet raken.

Pel en hak de knoflook.

Smelt de boter in de magnetron.

Meng in de kom de azijn, knoflook, soja en de eidooier met wat zout en peper.

Blijf goed kloppen met een garde totdat het mengsel luchtig is. (gebruik eventueel een handmixer)

Haal de kom uit de pan. • Giet nu de gesmolten boter langzaam bij de Hollandaise en blijf goed roeren.

De hutspot afmaken:

Giet de hutspot af als deze gaar is, laat even droog stomen.

Verwijder het laurierblad.

Maak de makreel schoon. Verwijder het vel en haal hem voorzichtig van de graat af.

Stamp de hutspot met een stamper en voeg eventueel wat warme melk toe.

Breng op smaak met peper.

Verwarm de makreel kort in de magnetron tot dat deze warm is.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker