De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuccotto

Bekleed de kom met plastic folie. Meng in een schaal de koffie met de Vin Santo. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten). Rooster de noten in de oven op 180 ºC in circa 10 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.

30 MIN
Zuccotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bekleed de kom met plastic folie. Meng in een schaal de koffie met de Vin Santo. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten). Rooster de noten in de oven op 180 ºC in circa 10 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen en hak ze grof. Smelt de helft van de chocolade en hak de rest grof. Snijd de bigarreaux fijn. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten, bigarreaux en de gehakte chocolade erdoor. Schep de helft van het roommengsel in de kom en strijk het op aan de randen. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de slagroom en schep het in de kom. Dek de kom af met de rest van de lange vingers. Zet de zuccotto minimaal 4 uur in de koelkast. Stort de zuccotto op een platte schaal en bestrooi met cacaopoeder.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker