De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomerse watermeloentaart

Deze taart is letterlijk fris én fruitig. Een echte aanrader als je een keer wat anders wilt. 

25 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Zomerse Watermeloentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze taart is niet alleen fris maar ook fruitig. Een echte aanrader voor een zomerse picknick.

Bereidingswijze

Taartbodem

Stap 1: 
Maal in een foodprocessor de pistachenoten en de geraspte kokos tot kruimels. Voeg de honing, vanille en de kokosolie toe en laat nog even kort draaien tot een pasta.

Stap 2: 
Druk het mengsel in de taartring of springvorm op een velletje bakpapier en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. 

Vulling 
Schil de meloen en snijd in een mooie ronde taartvorm, ongeveer zo groot of iets kleiner dan de bodem. Besprenkel de meloen met rozenwater en zet de meloen boven op de taartbodem op een schaal. 

Topping 
Klop de kokosroom in de mixer op hoge stand zo luchtig mogelijk. Schep de kokosroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes rondom bovenop de taart. Garneer met plakjes kiwi en aardbei.  

TIP van Rudolph: 
Wil je de taart vegan maken? Vervang dan de honing door ahornsiroop.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker