- Verwarm de grill in de oven voor op 200 °C.
Aardappels koken
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
De zoete uien
- Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en bak de uien en knoflook circa 10 minuten tot ze bruin kleuren.
- Strooi de suiker erover en voeg laurier en wijnazijn toe.
- Smoor de uien met deksel op de pan circa 15 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Gehakt bakken
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken (vang de olie op). Snijd de tomaten zo fijn mogelijk.
- Verhit een pan met de olie van de zongedroogde tomaten. Rul het gehakt en de tomaatjes in circa 5 minuten.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de augurken in blokjes.
- Bak de paprika en augurk circa 3 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
Aardappelrondjes
- Snijd de bieslook fijn.
- Pureer de aardappels met een stamper.
- Roer de hüttenkäse en bieslook erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het aardappelmengsel in 8 bolletjes en vorm hier een soort van hamburgers van.
- Verhit olie in een pan. Bak de aardappelrondjes in circa 10 minuten om en om goudbruin.
Gehakt met ui uit de oven
- Schep het gehakt in een ovenschaal.
- Verdeel de uien en de kaas erover.
- Gratineer de kaas in circa 10 minuten in de oven.
0 reacties