De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete frietjes

60 MIN
Zoete frietjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Frietjes
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Roer de boter luchtig met de suiker en meng de bloem erdoor. Roer er een voor een de eieren door. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg en rasp van de citroenschil door het cakebeslag. Vet de bakvorm in en leg er een cirkel bakpapier in. Giet het beslag erin en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Haal de cake uit de vorm en snijd er frietjes van 10x1,5 centimeter van en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

Smeersel
Meng de melk, ei, eidooier en de suiker met elkaar. Bestrijk de frietjes met het smeersel en bak de frietjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Zoete mayonaise
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Spatel de room door de banketbakkersroom.

Serveer de frietjes in een puntzak, schep er een lepel zoete mayonaise op en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker