1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd een halve citroen in plakjes. Leg de rozemarijn en plakjes citroen in de buikholte van de zeebaars.
3. Doe het grove zeezout met de eiwitten in een kom en meng. Maak een laag zeezout in een ovenschaal of braadslee, leg de vis erop en dek af met het overige zout.
4. Bak de zeebaars circa 20 minuten in de oven. Prik met een satéprikker de vis in bij de ruggengraat, als de prikker heet is, is de vis gaar.
5. Ga ondertussen aan de gang met de groenten. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een laag water met zout in circa 15 minuten gaar.
6. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan en bak de knoflook met de bimi en chilivlokken naar smaak in een paar minuten beetgaar.
7. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Maal in de vijzel.
8. Giet de aardappels af, laat even uitdampen en breng op smaak met zout, peper, venkelzaad en de extra vergine olijfolie. Schep of prak de aardappels tot een grove puree.
9. Snijd de overige citroen in parten. Neem de vis uit de oven. Breek de zeezoutkorst eraf en haal de vis uit het zout. Fileer de vis en serveer in porties op een bergje aardappelpuree met de bimi en een partje citroen ernaast.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties