De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yakitori

Deze Japanse klassieker mag natuurlijk niet ontbreken tussen de Asian Favourites van Eveline. 

35 min kooktijd
Eveline's asian favourite's: Yakitori

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

De letterlijke vertaling van yakitori is "gegrilde kip". Het recept is ook niets meer en niets minder dan dat dus je hebt het zo op tafel. Mijn geheime ingrediënt is een goede sojasaus. Die is onmisbaar voor dit recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Schep de kippenbouillonpoeder en olie erdoorheen. Rijg vervolgens de kip op de satéprikkers.   

  2. Verhit  2 eetlepels olie in een pan. Pel de knoflook en bak het teentje goudbruin in de olie. Zet daarna het vuur uit.

  3. Schil de gember, snijd in plakjes en pers boven de knoflookolie uit. Roer de saké, mirin, sojasaus en suiker door de olie.   

  4. Doe de maïzena in een bakje en roer met 1 eetlepel water tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan de pan met de zelfgemaakte teriyakisaus en verwarm het 1 minuut mee.  

  5. Verhit een grillpan of bbq. Grill de kipspiesjes in 6-8 minuten rondom gaar. Bestrijk het vlees met een bakkwastje met de teriyakisaus en bak nog 1 min.  

  6. Leg de spiesjes op een bord. Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de yakitori met sesamzaad en fijngesneden bieslook.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk recept! Super om teriyakisaus zelf te kunnen maken. Dank!
Marion Vermaas
08-11-2023

Ook lekker