1. Leg de tonijnsteaks buiten de koelkast en bestrooi ze met zout.
2. Halveer de aardappels en kook ze afgedekt in een laag water met zout in 15-20 minuten gaar.
3. Pel intussen de grapefruits en snijdt het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in partjes en druppel er wat limoensap overheen. Snijd de chilipeper fijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander.
4. Meng de grapefruit, avocado, chilipeper, lente-ui en koriander in een kom met limoensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Bestrooi met zout, peper en limoenrasp en schep om.
5. Verhit de grill tot deze goed heet is. Bestrijk de tonijn met olijfolie en leg in de pan. Schroei de buitenkanten in 1-2 minuten dicht. (Of bak zo gaar als je lekker vindt.)
6. Serveer de tonijn met een bergje salsa en verdeel de reepjes tonijn erover. Haal indien gewenst de schillen van de aardappels en serveer ze bij de tonijn.
Tip: Dit gerecht is ook heerlijk als lunchgerecht. Laat de aardappels dan weg.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties