Ontdooi het bladerdeeg. Maal de hazelnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Bestrijk voor de dulce-stengels de plakjes bladerdeeg met een dun laagje dulce de leche en bestrooi met gemalen hazelnoten. Leg de plakjes deeg met de besmeerde kanten op elkaar en druk ze voorzichtig op elkaar. Kluts het ei, bestrijk het bladerdeeg ermee en bestrooi met gemalen hazelnoten. Snijd het deeg in dunne gelijke banen, pak de uiteindes vast en draai ze zodat het een soort wokkel wordt. Leg de wokkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 20 minuten in de oven op 200 °C.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Houd voor de witte chocoladevla een klein scheutje koude melk achter en breng de rest van de melk met het vanillemerg en het zout aan de kook en zet het vuur laag. Laat al roerend circa 2 minuten zacht koken. Klop intussen met een garde de eidooiers met de suiker crème-achtig. Voeg de maïszetmeel en de achtergehouden koude melk toe en roer dit tot een papje. Schenk het papje al roerend bij de kokende melk. Laat al roerend nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Hak de chocolade fijn. Haal de pan van het vuur en los de chocolade op in de vla.
Serveren
Schenk de witte chocoladevla in een glas, lepel er nog een beetje dulce de leche op en steek er 2 dulce-stengels in.
0 reacties