Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.
Stap 2:
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Stap 3:
Wel de rozijnen en de pruimen ongeveer 10 minuten in heet water.
Stap 4:
Meng in een kom het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout. Meng de zachte boter erdoor. Voeg de eieren, rasp en sap van de sinaasappel en de melk toe en roer kort door tot een gelijkmatig beslag.
Stap 5:
Snijd de appel met schil in stukjes. Halveer de pruimen. Roer de appel, pruimen en de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 6:
Laat de cake na het bakken eerst 5 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt.
Stap 7:
Snijd de appel in plakjes. Smelt de boter. Leg de plakjes appel op de vruchtencake en bestrijk met de gesmolten boter.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
0 reacties