De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vruchtencake zonder toegevoegde suiker

Zin in cake maar let je op je suiker? Dan is deze cake écht iets voor jou. Al de zoetigheid komt alleen maar uit het zoete fruit. 

30 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
Vruchtencake zonder suiker

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in cake maar let je op je suiker? Dan is deze cake écht iets voor jou. Al de zoetigheid komt alleen maar uit het zoete fruit. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Stap 3:
Wel de rozijnen en de pruimen ongeveer 10 minuten in heet water.

Stap 4:
Meng in een kom het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout. Meng de zachte boter erdoor. Voeg de eieren, rasp en sap van de sinaasappel en de melk toe en roer kort door tot een gelijkmatig beslag.

Stap 5:
Snijd de appel met schil in stukjes. Halveer de pruimen. Roer de appel, pruimen en de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 6:
Laat de cake na het bakken eerst 5 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 7:
Snijd de appel in plakjes. Smelt de boter. Leg de plakjes appel op de vruchtencake en bestrijk met de gesmolten boter.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker