- Schil en rasp de gember boven een kom. Pel en rasp de knoflook boven dezelfde kom. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper fijn. Meng met de suiker, sesamolie en sojasaus door de gember en knoflook. Schep de kip erdoor, dek af en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- Roer voor de dipsauzen in een kommetje de hoisinsaus, rijstazijn en water door elkaar.
- Pers de limoenen boven een ander kommetje uit. Snijd de peper, voeg toe en roer de vissaus en het water erdoor.
- Snijd de spitskool fijn. Snijd of rasp de peen in flinterdunne reepjes. Snijd de bosuien in fijne reepjes. Pluk de korianderblaadjes. Rangschik de groenten en koriander op een schaal.
- Hak de pinda’s. Doe in een kommetje. Leg de rijstvellen op een bord. Vul een schaal met water, zodat iedereen aan tafel de rijstvellen kan weken (dit weken duurt ongeveer 10 seconden).
Aan tafel:
- Bak op het gourmetstel in een scheutje olie de kip rul en gaar. Week een rijstvel, beleg in het midden een strook met koriander, groenten, pinda’s en kip. Vouw de buitenkanten over de vulling heen en rol op. Eet samen met de dipsauzen.
Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten >
Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in >
0 reacties