De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vegetarische gehaktballen uit de oven

Op zoek naar een lekker recept van vegetarische gehaktballen? Zoek niet verder! Dit recept van Miljuschka zal je versteld doen staan. 

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
snel met Miljuschka frisse start Vegetarische gehaktballen uit de oven

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Is je goede voornemen minder vlees eten maar heb je o-zo zin in gehaktballen? Maak dan mijn vegetarische ballen. Ik maak ze met linzen en aubergine. Gezonde én budgetproof ingrediënten."

Bereidingswijze

Vegetarische gehaktballen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Hak de ui en knoflook fijn en laat de linzen uitlekken. 

  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem, bak de aubergine, ui en knoflook op matig vuur tot goudbruin voor ca. 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. 

  3. Doe de inhoud van de pan met de linzen, citroenrasp, bloem, ei en zout en peper in een keukenmachine en pulseer tot een grof mengsel. Schep met de ijstang 12-16 balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten goudbruin. 

Gnocchi

  1. Kook de gnocchi volgens de verpakking in een ruime pan gezouten water. Bewaar 150 ml van het kookvocht.

  2. Rooster de pijnboompitten. Doe de basilicum, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas het kookvocht in een blender en pureer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

  3. Schep de groene saus door de gnocchi en verdeel over diepe borden. Verdeel de vegetarische gehaktballen over de borden. Breng op smaak met olijfolie en een kneepje citroensap en wat basilicumblaadjes.

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Hier vielen de ballen niet zo in de smaak, wij zijn geen liefhebbers van aubergine maar proberen het zo nu en dan toch te eten ter variatie. We gaan ze nog eens namaken met courgette. De saus en gnocchi smaakte wel overheerlijk!
Bregje Simons-Coenen
23-01-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.