- Verwarm de oven op 220 °C.
- Pel de uien en snijd ze in dikke plakken.
- Ris de blaadjes van de tijm.
- Smelt de helft van de boter in de vuurvaste tarte tatin vorm/pan en bak hierin de uien met flink zout en tijm 20 minuten op zacht vuur.
- Giet de droge vermout erbij en laat 15 minuten doorbakken.
- Meng 150 gram gruyère met de overige ingrediënten. Kneed het tot een stevige bal.
- Meng de overige kaas door de uien. Giet nu de uien over in een ovenschaal wanneer je een pan hebt gebruikt. Maak van de deegbal een platte koek die de bovenkant van de vorm afsluit. Druk goed aan op de uien.
- Doe 10 minuten op 220 graden °C in de oven. Verlaag de temperatuur dan naar 170 °C en bak nog eens 15 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
uienbrood
25 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties