De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

uien tarte tatin

Week de saffraan circa 5 minuten in het water. Doe de bloem, de boter en een snufje zout in een kom en snijd de boter met messen door de bloem. Voeg het saffraanwater toe en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

30 min kooktijd
Uien tarte tatin

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Deeg
Week de saffraan circa 5 minuten in het water. Doe de bloem, de boter en een snufje zout in een kom en snijd de boter met messen door de bloem. Voeg het saffraanwater toe en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Zoetzure wortel
Breng voor de zoetzure marinade het water, de azijn, suiker en de laurier in een pannetje aan de kook. Zet de pan van het vuur zodra de suiker opgelost is. Schil de wortel en snijd er hele dunne sliertjes van. Voeg de wortel toe aan de zoetzure marinade en marineer minstens 30 minuten.

Vulling tarte tatin
Pel en snijd de uien in parten. Ris de tijm en hak de blaadjes fijn. Smelt de boter in een ovenbestendige pan en voeg de uien en de tijm toe. Strooi de suiker erover en pers de limoen erboven uit. Laat de uien op laag vuur 10 minuten garen en roer regelmatig.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de pan. Haal de pan van het vuur en leg het deeg voorzichtig over de uien heen. Stop het deeg dat over de rand hangt, tussen de uien en de rand van de pan zodat er geen uien meer te zien zijn. Bak de tarte tatin 40–50 minuten in de oven. Giet intussen de zoetzure wortel af en laat goed uitlekken. Haal de tarte tatin daarna uit de oven, laat heel even afkoelen en draai het geheel om met behulp van een bord.

Salade
Snijd de courgette in heel dunne sliertjes en pluk de koriander. Meng de courgette, koriander en de wortel met elkaar en meng er een heel klein scheutje chilisaus door. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker