Deeg
Week de saffraan circa 5 minuten in het water. Doe de bloem, de boter en een snufje zout in een kom en snijd de boter met messen door de bloem. Voeg het saffraanwater toe en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Zoetzure wortel
Breng voor de zoetzure marinade het water, de azijn, suiker en de laurier in een pannetje aan de kook. Zet de pan van het vuur zodra de suiker opgelost is. Schil de wortel en snijd er hele dunne sliertjes van. Voeg de wortel toe aan de zoetzure marinade en marineer minstens 30 minuten.
Vulling tarte tatin
Pel en snijd de uien in parten. Ris de tijm en hak de blaadjes fijn. Smelt de boter in een ovenbestendige pan en voeg de uien en de tijm toe. Strooi de suiker erover en pers de limoen erboven uit. Laat de uien op laag vuur 10 minuten garen en roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de pan. Haal de pan van het vuur en leg het deeg voorzichtig over de uien heen. Stop het deeg dat over de rand hangt, tussen de uien en de rand van de pan zodat er geen uien meer te zien zijn. Bak de tarte tatin 40–50 minuten in de oven. Giet intussen de zoetzure wortel af en laat goed uitlekken. Haal de tarte tatin daarna uit de oven, laat heel even afkoelen en draai het geheel om met behulp van een bord.
Salade
Snijd de courgette in heel dunne sliertjes en pluk de koriander. Meng de courgette, koriander en de wortel met elkaar en meng er een heel klein scheutje chilisaus door. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper.
0 reacties