Tomaten-kokossoep
-
Snijd de ui en knoflook fijn en de wortel in dunne plakjes. Rasp de gember van 3cm fijn en snijd die van 5 cm in dunne plakjes. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm.
-
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui, tomaten en wortel op middelhoog vuur tot karamelliseren.
-
Voeg de knoflook en geraspte gember toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra het kookt en laat de soep 20 minuten koken.
-
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de kokosvlokken tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de olie met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de plakjes gember in heel dunne reepjes. Bak de reepjes gember in de hete olie tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de blokjes tofu in de hete olie tot ze goudbruin zijn en schep ze uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Pureer de tomaten-kokossoep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep in kommen. Garneer met de krokante tofu, kokosvlokken en gember erover.
0 reacties