Voorbereiden Buns
Stap 1:
Meng het paneermeel en het water. Snijd de kip in kleine repen. Marineer met de kippenbouillonpoeder en zout en meng door het paneermengsel. Verhit een laag olie in de pan en bak al roerend de kip lichtbruin. Haal uit de pan en bak vervolgens met een nieuwe laag olie voor een tweede keer in de pan goudbruin.
Stap 2:
Kook de buns volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Rettich inleggen
Schil de rettich, halveer over de lengte, snijd dunne plakken en leg in een diepe kom. Verhit een pan en kook het water, azijn en de suiker totdat het is opgelost. Giet over de rettich en laat afkoelen. Voeg na het afkoelen de citroenlimonade hier aan toe.
Saus maken
Verhit een pan met de chilipasta, Koreaanse chilipasta, gembersiroop en tomatenketchup en meng op laag vuur voor enkele minuten. Zet opzij.
Serveren
Vul de buns met de gefrituurde kip en ingelegde rettich. Garneer met de saus en sesamzaad.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD
4 reacties
Wil t graag maken maar weet niet of ik Panko nodig heb of gewoon broodkruimels
Dat kan allebei. Maar net wat je in huis hebt of zin in hebt.
Groeten,
Team-24Kitchen
Dit staat ook wel bekend als sprite.
Groetjes,
Team-24Kitchen