De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taaitaaipoppen

45 min (voor)bereidingstijd
Taaitaaipoppen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Breng het water met de honing en de bruine suiker aan de kook. Meng met beide bloemsoorten en het zout. Meng tot een kleverig deeg. Laat het deeg afgedekt 1 nacht rusten op kamertemperatuur.

Taaitaaideeg
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Vijzel het anijszaad tot poeder. Meng een scheutje water met de basterdsuiker en het anijspoeder en bakpoeder. Kneed het mengsel door het geruste deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dik.

Steek vormen uit met een poppetjessteker en verdeel het uitgestoken deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de taaitaaipoppen in 12 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker