Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verwijder eerst het vel van het buikspek. Nu komt het witte vet tevoorschijn. Nu kun je het vlees insnijden. Leg het buikspek in een ovenschaal. Snijd gember in stukjes en leg op het vlees. Hak de knoflookbol in kwarten, de schil mag eraan blijven en leg dit ook op het vlees. Voeg nu limoensap, sojasaus, sesamolie, honing en rijstazijn toe. Geef het een Franse touch door er wat rozemarijntakjes op te leggen. Het buikspek moet nu voor 2,5 uur garen in de oven.
Wortel crème
Breng de wortels aan de kook in een pan met water. Kook voor 5 minuten en giet af. Voeg hier dan de bosui en crème fraiche aan toe. Pureer het met de staafmixer tot een gladde crème. Om de crème nog zachter en gladder te maken, giet de puree door een zeef, zodat alle klontjes eruit zijn.
Haal nu de buikspek na 2,5uur uit de oven en snijd hem aan.
Serveren:
Begin door de wortel crème onderop op het bordje te doen. Leg hierna de plakken buikspek erop. Maak het af met wat bosui, koriander en natuurlijk de jus van het buikspek.
0 reacties