De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

javaanse kip

Vanavond pakken we uit en dat doen we met deze authentieke Javaanse kip. Het is zo klaar en niet moeilijk om te maken. Tip: serveer het met gekookte rijst en verse groente.

75 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
javaansekip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Vanavond pakken we uit en dat doen we met deze authentieke Javaanse kip. Het is zo klaar en niet moeilijk om te maken. Tip: serveer het met gekookte rijst en verse groente.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de laos in dunne plakjes. Kneus de sereh. Verwarm in een bakpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de maggiblokjes, trassi, zwarte peper, laosplakjes, salamblad, gekneusde sereh en pimentkorrels toe. Roer goed door. Voeg de zoute sojasaus, ketjap manis en 4 eetlepels water toe. Laat dit twee minuten sudderen.  

Stap2: 
Spoel de kippenbouten onder koud water en voeg toe aan de pan. Zorg dat ze goed bedekt zijn met de saus. Doe een deksel op de pan en laat de kippenbouten op matig vuur voor 45 minuten sudderen.  

Stap 3: 
Hak de bladselderij. Controleer of de kippenbouten gaar zijn. Serveer de kippenbouten met de selderijblaadjes. 

Tip van OmavTrees: 
Serveer deze kippenbouten met de Javaanse nasi (hyperlink). 

 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker