Huzarensalade
-
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook voor 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
-
Kook de kipfilets in een pan met water, de pimentkorrels en een beetje zout totdat ze gaar zijn (ongeveer 10-12 minuten). Laat afkoelen en snijd ze daarna in blokjes.
-
Kook de eieren voor 8 minuten. Laat afkoelen.
-
Rasp de rode bieten. Snijd de zoetzure augurken in repen en de appel in blokjes. Halveer de radijs.
-
Meng in een grote kom de mayonaise, suiker en een snufje zout. Roer goed door zodat de saus een romige en lichte structuur krijgt.
-
Voeg de gekookte aardappelen, stukjes kipfilet, rode bieten en appel toe aan de saus. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de ingrediënten goed bedekt zijn met de saus.
-
Zet de huzarensalade minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de salade goed koud is. Garneer met de zilveruitjes, mais, augurk en de gekookte eitjes.
Pindasaus
-
Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok. Bak de pinda's tot ze vrij donker zijn. Schep uit de olie en laat uitlekken in een vergiet.
-
Verpak de trassi in aluminiumfolie. Bak in dezelfde olie de madame Jeanette knoflook, trassi en kentjoer. Schep uit de pan.
-
Maal de pinda's met de knoflook, trassi en kentjoer fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg de tamarinde en suiker toe en breng op smaak met zout.
-
Breng de pinda's met het water aan de kook in een steelpannetje. Laat even koken en voeg eventueel wat extra water toe als hij te dik is.
Telo
-
Schil de cassave en snijd in frietvorm. Kook de cassave in gezouten water tot hij bijna gaar is (ca. 10 minuten). Giet af.
-
Verhit olie in een koekenpan of frituurpan en bak de cassave goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
0 reacties