De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

surinaamse huzarensalade

Deze huzarensalade is één groot feest. Perry en Noni laten in de Brigade zien hoe je 'm maakt en delen twee ook het recept voor pindasaus en telo.

90 min voorbereidingstijd
60 min wachttijd
Surinaamse Huzarensalade

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Noni Kooiman

    Noni

"De pindasaus die we maken komt van mijn oma. Ze staat nog steeds elke dag in de keuken en kan echt waanzinnig koken. Haar zelfgemaakte pindasaus is écht de lekkerste die je ooit zult proeven."

Bereidingswijze

Huzarensalade

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook voor 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. 

  2. Kook de kipfilets in een pan met water, de pimentkorrels en een beetje zout totdat ze gaar zijn (ongeveer 10-12 minuten). Laat afkoelen en snijd ze daarna in blokjes.  

  3. Kook de eieren voor 8 minuten. Laat afkoelen. 

  4. Rasp de rode bieten. Snijd de zoetzure augurken in repen en de appel in blokjes. Halveer de radijs.

  5. Meng in een grote kom de mayonaise, suiker en een snufje zout. Roer goed door zodat de saus een romige en lichte structuur krijgt.

  6. Voeg de gekookte aardappelen, stukjes kipfilet, rode bieten en appel toe aan de saus. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de ingrediënten goed bedekt zijn met de saus.

  7. Zet de huzarensalade minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de salade goed koud is. Garneer met de zilveruitjes, mais, augurk en de gekookte eitjes. 

Pindasaus

  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok. Bak de pinda's tot ze vrij donker zijn. Schep uit de olie en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Verpak de trassi in aluminiumfolie. Bak in dezelfde olie de madame Jeanette  knoflook, trassi en kentjoer. Schep uit de pan.

    Door de trassi te verpakken in aluminiumfolie zorg je ervoor dat het niet helemaal wegsmelt in de olie. Doe je het niet dan blijft er helemaal niets van over.

  3. Maal de pinda's met de knoflook, trassi en kentjoer fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg de tamarinde en suiker toe en breng op smaak met zout.

    Als je niet van pittig houdt dan kan je het beste de madame jeanette in kleine reepjes snijden en de zaadlijst achterwege laten. Je kan ook een kleinere hoeveelheid toevoegen of zelfs weglaten. 

  4. Breng de pinda's met het water aan de kook in een steelpannetje. Laat even koken en voeg eventueel wat extra water toe als hij te dik is.

    Wanneer je van een romige pindasaus houdt, dan zou je het water kunnen vervangen door dezelfde hoeveelheid kokosmelk. Ook echt heel erg lekker!

Telo

  1. Schil de cassave en snijd in frietvorm. Kook de cassave in gezouten water tot hij bijna gaar is (ca. 10 minuten). Giet af.

  2. Verhit olie in een koekenpan of frituurpan en bak de cassave goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker