Chili
Verwarm een droge pan en bak de tomatenpuree circa 3 minuten. Voeg dan olie en de blaadjes van de tijm toe. Pel en snipper de ui en voeg toe als de tomatenpuree donkerbruin is. Hak de knoflook en voeg toe aan de pan. Leg het deksel op de pan en laat circa 5 minuten koken. Voeg twee handenvol geweekte sojabonen, geroosterd komijnzaad en gerookt paprikapoeder toe en roer door. Roer de tomaten uit blik, harissa, sojagehakt en groentebouillon erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper, zet het deksel op de pan en laat circa 35 minuten koken. Haal het deksel van de pan en laat circa 15 minuten inkoken. Laat de pure chocolade smelten in de chili. Blancheer een handje geweekte sojabonen. Hak de knoflook.
Kikkererwten-fetabodem
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook tot het begint te karamelliseren. Voeg de oregano, sojabonen, kikkererwten en feta toe en laat circa 5 minuten koken. Hak de peterselie en rasp de schil van een citroen. Voeg met de boter en een snufje zwarte peper toe aan de pan. Smelt dit op laag vuur.
Romige maïsvulling
Snijd de ui, voeg toe en dek de pan af met een deksel. Laat circa 30 minuten zachtjes pocheren in de boter. Haal de pan van het vuur en giet de overtollige olie af, zet de pan weer terug op het vuur. Voeg de room en maïs toe en roer door. Giet het mengsel in een kom en pureer met de staafmixer glad.
Rijst
Verhit olie in een koekenpan en bak de wilde rijst op hoog vuur. Zodra de wilde rijst is gepoft is het klaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Schep de romige maïspuree op het bord en smeer uit. Zet een bakring op het midden van bord en lepel daar de kikkererwten-fetabodem in. Druk stevig aan en lepel daar de chili op. Bestrooi met de wilde rijst, verwijder de bakring en garneer met bieslook.
0 reacties