Stap 1:
Was de gember en snijd in grove stukken. Leg een knoop in de stengels bosui. Verwijder de schil van de sjalotjes en halveer.
Stap 2:
Verhit een scheutje neutrale olie in een grote hapjespan en fruit de sjalot, gember, peper en bosui. Zet het vuur laag en voeg het kippenbouillonpoeder, oude en jonge sojasaus toe. Doe de steranijs, kaneel, verse laurier en kokosbloesemsuiker in de pan. Breng aan de kook.
Stap 3:
Voeg zodra de sojabouillon kookt het water toe en leg de kippenbouten met de huidkant voorzichtig in de pan. Doe de deksel op de pan en kook ongeveer 7 minuten. Zet dan het vuur laag en laat de kip gedurende circa 25 minuten sudderen. Draai af en toe de kippenbouten om. Schep daarna uit de bouillon op een bord en serveer.
Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood
1 reactie