De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Snelle volkorenbroodjes

Verwarm de oven voor op hetelucht 200 °C. Meng in een kom de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de crème fraîche en het water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er ronde bollen van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de bollen ermee. Snijd de bollen aan de bovenkant met een mes kruislings in en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snelle volkorenbroodjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op hetelucht 200 °C. Meng in een kom de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de crème fraîche en het water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er ronde bollen van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de bollen ermee. Snijd de bollen aan de bovenkant met een mes kruislings in en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.