- Kook de spaghetti volgens de verpakking.
De tomatensaus:
- Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten tot ze bruin zijn.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een andere pan. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de spekblokjes en een deel van het spekvet toe.
- Voeg de gepelde tomaten toe en roer ze stuk met een pollepel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de saus circa 10 minuten koken op laag vuur.
De slurpspaghetti:
- Pluk en scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe aan de tomatensaus.
- Voeg de spaghetti toe aan de saus.
- Roer de tomatenpuree door de spaghetti en de saus.
De groene salade:
- Pluk en was de sla en laat goed uitlekken.
- Pluk en hak de peterselie fijn. Pel en snipper de sjalot.
- Meng alle ingrediƫnten van de dressing, de helft van de peterselie en zout en versgemalen peper door elkaar.
- Breng de sla op smaak met de dressing.
- Garneer de slurpspaghetti met pecorino en de andere helft van de peterselie.
0 reacties