De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Schuimmandjes met chocoladecrème

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit spiraalvormige lage mandjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Schuimmandjes met chocoladecrème

Bereidingswijze

Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit spiraalvormige lage mandjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitmandjes minstens 2 uur in de oven. Het mooiste resultaat krijg je na een nacht drogen.

Chocoladecrème
Hak de chocolade. Breng de room aan de kook en schenk de room en de rum op de chocolade. Roer goed door tot er een gladde crème ontstaat. Laat de crème, in circa 30 minuten, afkoelen tot hij dik en spuitbaar is. Schep de crème in de spuitzak en spuit rozetjes de op platte kant van de helft van de schuimpjes. Schep in het midden van de crème een theelepel frambozenjam. Druk de platte kant van een niet bespoten schuimpje er tegenaan. Serveer de schuimhoorntjes in caises en bestuif met cacaopoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.