1. Breek de bleekselderij, haal de draadjes eraf en snijd in blokjes.
2. Verwijder de zaadjes in de paprika en snijd in blokjes.
3. Snipper de uien en snijd de maïsblokjes van de kolf af.
4. Ontvel de chorizo en snijd in blokjes.
5. Zet een grote wokpan op het vuur en breng ‘m naar het rookpunt.
6. Schenk de olijfolie in de pan, voeg de chorizo en de mais toe. Laat even kort bakken.
7. Voeg de knoflook, paprika, ui en bleekselderij toe en breng op smaak met paprikapoeder en kurkuma.
8. Pak een koekenpan en leg een eitje in een laag van olijfolie. Voor een mooi spiegelei moet je hem heel langzaam laten stollen in de olie.
9. Voeg de voorgekookte rijst bij de groenten en chorizo. Brokkel een blokje kippenbouillon erboven. Roer het geheel goed door.
10. Serveer de gebakken rijst met het spiegelei bovenop. Voeg naar smaak jalapeño, zout en peper toe en garneer met koriander.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties