Stappenplan
-
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 250 °C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Laat het bakpapier een paar cm over de rand hangen.
-
Roer in een grote kom met een spatel de roomkaas, zout en de suiker helemaal glad. Voeg de vanille toe en meng goed door.
-
Kluts in een andere kom de eieren en voeg deze beetje voor beetje toe aan de roomkaas. Blijf steeds goed roeren totdat al het ei helemaal is opgenomen in het roomkaasmengsel.
-
Voeg de bloem toe en roer het door het mengsel. Voeg als laatste geleidelijk de slagroom toe en roer met de hand tot het mengsel glad is.
-
Giet het beslag in de taartvorm en klop de vorm enkele keren op het aanrecht om luchtbellen te voorkomen. Het kan ook helpen om met een houten prikker te roeren.
-
Zet de taartvorm midden in de oven en doe de ovendeur zo snel mogelijk weer dicht. Zet de temperatuur terug naar 220 °C. Bak de cheesecake 30 -35 minuten. De taart mag aan de bovenkant vrij donker gebakken zijn en in het midden nog een beetje ‘wiebelig’ aanvoelen.
-
Zet de vorm op een rooster en laat de cheesecake minstens twee uur volledig afkoelen. Het is normaal dat de cheesecake een flink stuk inzakt tijdens het afkoelen. Zet de vorm in de koelkast om de taart minstens een halve dag verder af te koelen en op te laten stijven.
-
Haal de cheesecake ruim 30 minuten voor het serveren uit de koelkast en pel het bakpapier eraf. Snijd de taart met een in warm water gedompeld koksmes.
0 reacties