De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rudolph’s tip: Rode portsaus en een dragon-beurre blanc

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rudolph’s tip: Rode portsaus en een dragon-beurre blanc

Bereidingswijze

Rode portsaus
Pel en snijd de sjalot in dunne ringen. Schenk de fond en port in een pan en voeg de sjalot toe. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat de saus circa 20 minuten zachtjes inkoken tot de saus heel licht en stroperig wordt. Zeef de saus, voeg de koude boter toe en roer goed door met een garde. Verwarm de saus niet verder. Zo krijgt de saus een mooie glans. Serveer de saus bij een vleesgerecht.

Dragon-beurre blanc
Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Kneus de peperkorrels. Breng de witte wijn met de peper en de azijn aan de kook en kook tot de helft in. Schenk door een zeef en druk de sjalot door de zeef. Pluk en hak de dragon,. Breng de gezeefde massa samen met de room en dragon aan de kook en voeg als laatste de boter toe en roer goed door. Laat de saus niet meer koken anders verliest de saus zijn binding.

Tip: bewaar de sauzen in thermosflessen zodat ze langer warm blijven.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.