Deeg
- Meng de bloem met het bakpoeder, maak er een kuiltje in en meng daarin kaneelpoeder, boter, rietsuiker, ei en melk met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
- Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 ºC.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek met de mannetjessteker mannetjes uit het deeg.
- Leg het uitgestoken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de mannetjes afkoelen. Keer de mannetjes om zodat de “voetjes” naar boven liggen.
Marsepein
Meng het bietenpoeder door het bietensap. Kneed de marsepein met het bietensap en -poeder tot de marsepein egaal rood van kleur is. Rol er kleine balletjes van die de snuit moet voorstellen voor de koekjes.
Fondant
- Smelt de chocolade.
- Vouw van bakpapier 3 cornetjes. Schep de gesmolten chocolade in een cornetje.
- Meng de poedersuiker met het water tot een dikke spuitbare fondant. Doe een klein beetje van de witte fondant in een cornetje. Meng door de resterende fondant het cacaopoeder tot deze lichtbruin van kleur is en schep in een cornetje.
- Spuit met de lichtbruine fondant een kopje van een rendier op de gebakken koekjes waarbij het gewei naar boven uitsteekt in de “voetjes” van het mannetje en de oren in de armen. Spuit de snuit in het kopje van het omgekeerde mannetje. Spuit met de witte fondant 2 ogen en met de gesmolten chocolade 2 pupillen. Vorm met de marsepein de neus van het rendier en zet vast in het glazuur.
0 reacties