De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse uiensoep

Lekker en erg makkelijk: zelf Franse uiensoep maken. Wil jij deze soep snel op tafel zetten? Maak dan dit recept van 24Kitchen's chef Hugo Kennis.

15 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
Franse uiensoep

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Franse uiensoep: makkelijk en (excusez le mot) gruwelijk lekker. Zonde eigenlijk dat we deze klassieke soep niet vaker maken. De ingrediënten benoemen van dit gerecht is moeilijker dan het gerecht maken. Aan de slag!"

Bereidingswijze

Franse Uiensoep

  1. Pel en snijd de uien in ringen.

  2. Verhit de boter in een hoge pan en bak de uien met de tijmblaadjes, zout en peper op laag vuur in circa 10 minuten lichtbruin en mooi zacht.

  3. Voeg de wijn toe en laat wat inkoken.

  4. Verwarm de ovengrill, snijd het stokbrood in plakken en rooster in de oven om-en-om lichtbruin.

  5. Voeg de bouillon toe aan de uien en laat de soep nog een kwartier zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Rasp de Gruyère. Strooi over het brood en laat onder de grill gratineren en leg het gegratineerde brood in de soep. Of: schep de soep in hittebestendige kommen leg het brood met de kaas erin en laat dan onder de grill gratineren.

Hoe lang blijft zelfgemaakte uiensoep goed?

Uiensoep blijft, mits luchtdicht verpakt 3 á 4 dagen goed in de koelkast. Invriezen kan ook: dan blijft het tot 3 maanden goed. 

aspergesoep bewaren koelkast

Hoe maak ik mijn uiensoep dikker?

Uiensoep maak je dikker door een deel van de uien te pureren, de soep langer in te koken of een bindmiddel te gebruiken als maizena of een roux. 

uien uitgelopen eetbaar

Waarom wordt uiensoep niet bruin?

Uiensoep wordt niet bruin als je de uien niet genoeg tijd geeft om te karameliseren. Het antwoord is: geduld en langzaam bakken op een laag tot middelmatig vuur. 

traanloze uien

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Lekker makkelijk en de vingers zijn nu ook op😉🥳
m coolen
22-03-2024

Ook lekker