De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige maïssoep

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.

30 min (voor)bereidingstijd
Romige maïssoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en rode peper.

Giet de maïs af, spoel af met water, voeg toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.

Voeg water en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook circa 10 minuten.

Bak het naan volgens de bereidingswijze op de verpakking

Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Pureer de maïs soep met een staafmixer en voeg de aardappel en paprika toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten.

Pluk en pureer de koriander met een flinke scheut olijfolie extra vierge tot korianderolie in het bakje van de staafmixer.

Snijd de bosuien in ringetjes.

Breng de soep op maak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Schep de soep in kommen, voeg de bosuien toe en lepel de korianderolie erin. Serveer met naan.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker