Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en rode peper.
Giet de maïs af, spoel af met water, voeg toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
Voeg water en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook circa 10 minuten.
Bak het naan volgens de bereidingswijze op de verpakking
Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Pureer de maïs soep met een staafmixer en voeg de aardappel en paprika toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten.
Pluk en pureer de koriander met een flinke scheut olijfolie extra vierge tot korianderolie in het bakje van de staafmixer.
Snijd de bosuien in ringetjes.
Breng de soep op maak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de soep in kommen, voeg de bosuien toe en lepel de korianderolie erin. Serveer met naan.
0 reacties