Rijstepap
Halveer het vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook en voeg daarna de vanille en de uitgeschraapte vanillestokje toe. Kook de rijst gaar. Voeg daarna pas de suiker toe. Verwijder het stokje.
Serveer de rijstepap met een beetje kaneelpoeder.
5-spice kroepoek
Spatel alle ingrediënten door elkaar. Kneed met de hand goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en vries in tot het deeg goed stevig is. Verwarm het frituurvet tot 180°C. Snij flinterdunne plakjes. Frituur de kroepoek circa 1 minuut en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de kroepoek met poedersuiker.
Banaancompote
Schil de bananen en snij in blokjes. Verwarm de bruine suiker in de pan tot de suiker een beetje karameliseert. Halveer de limoen en voeg het sap toe, kook kort door en voeg de banaan toe. Warm circa 1 minuur door. Giet de compote in een kom en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.
Kermiri-crumble
Verwarm de oven voor op 170°C. Mix de kemerinoten met de suiker tot een fijn poeder, meng vervolgens met de bloem. Verkruimel de boter erboven en wrijf tot een crumble. Bak de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Opmaak
Verdeel een lepel rijstepap over een stuk bananenblad. Schep er een lepel crumble op en leg er een plakje kroepoek op. Serveer de bananencompote op de kroepoek en rasp er wat limoenschil over.
0 reacties