Voorbereiding
-
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard.
-
Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren in de lengte.
-
Meng de melk met de pindakaas, ketjap manis en de sambal in een pannetje. Breng al roerend aan de kook tot er een saus ontstaat. Voeg indien nodig wat extra water toe als de saus te dik is.
Gado gado
-
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
-
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook de sperziebonen 3 minuten.
-
Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook 3 minuten mee.
-
Voeg de taugé toe en kook maximaal 10 seconden mee. Giet de groente af.
-
Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakjes.
-
Schep de rijst op de borden en verdeel de groente erover. Schep de pindasaus erover en leg de eieren erbij. Serveer met kroepoek en bestrooi met seroendeng.
1 reactie