Raapstelenrisotto
- Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de ui.
- Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten mee tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut inkoken. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig goed door.
- Maak de raapstelen schoon en snijd grof door. Roer de raapstelen door de risotto.
- Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en voeg de doperwten toe. Warm de risotto goed door en breng op smaak met versgemalen peper.
Kabeljauwfilet
- Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauwfilets met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Halveer de citroen. Knijp een helft van de citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
Olie
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Snijd de kappertjes fijn.
- Meng in een kom de zongedroogde tomaten, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
- Verdeel de raapstelenrisotto over borden. Leg de kabeljauwfilet op de risotto en lepel de olie eroverheen. Serveer er een citroenpartje bij.
0 reacties