De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plaattaart met pompoen

Chef Jet laat je zien in Lekker Snel! hoe je deze simpele plaattaart maakt. Een echte aanrader voor doordeweeks.

plaattaart met pompoen

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze heerlijke plaattaart schuif je zo vanuit de oven op tafel. Een frisse salade ernaast en je bent klaar. Perfect als je een keer geen zin heb om met veel pannen in de weer te zijn."

Bereidingswijze

Plaattaart met pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het quichedeeg uit de koelkast zodat het iets op kamertemperatuur komt.

  2. Pel en snipper de rode ui. Ris de blaadjes van de tijm. 

  3. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.

  4. Rol het deeg uit. Prik gaatjes in het midden van het deeg. Strijk de crème fraîche over het deeg. Laat daarbij 4 cm aan de randen vrij.

  5. Verdeel de pompoenblokjes over de crème fraîche. Vouw de randen van het deeg naar binnen toe en bestrijk met 1 el olijfolie. 

  6. Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart. Bak de plaataart 20-25 minuten in de oven totdat het deeg gaar en goudbruin is. Serveer met een salade.

    Houd nog wat geitenkaas apart voor de salade.

Salade

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Snijd de vijgen in 6 parten.

  2. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Voeg de slamelange, vijgen, amandelen en geitenkaas toe. Hussel goed door voor het serveren.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Lekker! Ik hou erg van pompoen, mede omdat het zo gezond is! Eigenlijk maak je zelf natuurlijk de smaak. Naast pompoensoep, wist ik niet wat je nog meer met deze vrucht kon doen. Dit idee, van die plaattaart, lijkt me super!
Jacqueline van de Griend
09-11-2023

Ook lekker